WordPress – överlägset störst

Open source WordPress är det mest populära publiceringsverktyget online. År 2005 utvecklades WordPress.com för att nå en ännu bredare public. Här kan du starta en blogg eller bygga en hemsida på bara några minuter. Utan egentlig teknisk kunskap. Det är enkelt att designa en personlig, snygg webbplats, app eller blogg.  

Sammantaget välkomnar WordPress.com över 400 miljoner besökare varje månad. Användarna publicerar cirka 40 miljoner nya inlägg, och lämnar omkring 60 miljoner nya kommentarer. Varje månad. 

Stor kundfokus

Nya uppdateringar kommer i princip dagligen och tjänster som Gravatar och Simplenote har utvecklats för att förbättra upplevelsen och funktionaliteten. Målet är att ständigt utvecklas för att behålla sina användare, det ska kännas nytt och roligt. Kunden är verkligen i fokus här.    

Nästan alla produkter hos WordPress.com är kostnadsfria, och ska så förbli. Detta är genomförbart tack vare erbjudanden om uppgraderingar för tillägg som ”Plans” och ”Custom domains” liksom för produkter som ”anti-spamsoftware Akismet” och ”VIP Hosting partnerships” med olika stora mediaaktörer. 

WordPress är också ett stabilt, anpassningsbart verktyg, med en enkelhet som skapar engagemang. Känslan av att vara kunnig inom IT gör det roligt att använda! Du kan enkelt dela inlägg och bilder på olika social media, vilket i sin tur förhoppningsvis genererar mer trafik till din sida.    

Användarvänligt och tillgängligt

Då surfandet med mobiltelefoner stadigt ökar är det viktigt att ha en webbsida som är mobilanpassad. Kraven på tillgänglighet och användarvänlighet ökar, senaste trenden är just ”Responsive design.” Med detta menas att hemsidan anpassas för att passa den skärm den visas på, exempelvis mobilen. I WordPress kan du direkt se hur din sida ser ut i surfplattan och mobilen, vilket är en stor fördel.  Det ger dig möjlighet att justera och ändra omedelbart.

Plug-ins och appar

I WordPress bygger du lätt på din hemsida med olika plug-ins, eller tilläggsprogram. Dessa kan liknas vid små program i programmet som ökar funktionaliteten. WordPress erbjuder över 18 000 plug-ins, många av dem är dessutom gratis. Tack vare alla plug-ins kan du skapa en webbplats helt utifrån dina behov och önskemål med kontaktformulär för olika ändamål, flerspråksstöd, koppling till olika sociala medier, bildhantering mm. Du kan till och med sälja produkter direkt via din hemsida med hjälp av tilläggsprogrammet ”WooCommerce”.   

Naturligtvis finns även välutvecklade och användarvänliga appar till IPhone, IPad och Andriod. Lägg till en anpassad domän och hantera den direkt via mobilen eller surfplattan. För ytterligare anpassning och optimering erbjuds ett inbyggt SEO-program som sköter detta åt dig automatiskt.

Olika paket

WordPress erbjuder tre olika paket med diverse funktioner: Personligt, Premium och Business. För Personligt betalar du 30 kronor per månad, för Premium betalar du 70 kronor per månad och för Business 259 kronor per månad. Alla faktureras årsvis.

I Personligt-paketet ingår bland annat anpassat domännamn, e-post, live-chattsupport, mängder av gratisteman, grundläggande designanpassning och 6 GB lagringsutrymme.

I Premium-paketet ingår allt enligt ovan, plus obegränsade Premium-teman, avancerad designanpassning, 13 GB lagringsutrymme, VideoPress-support med mera. 

I Business-paketet ingår också allt enligt ovan, plus live-kurser, SEO-verktyg, Google Analytics-integrering, obegränsat lagringsutrymme, avancerade sociala medier, enkla betalningar med mera.

Välkommen till WordPress du också!